2020-07-20 11:28:43• hírek • Bede Emőke

Civil segítséggel kerítették kézre a nagykárolyi táskatolvajt

Képünk illusztráció. Forrás: Román Rendőrség hivatalos Facebook-oldala
Képünk illusztráció. Forrás: Román Rendőrség hivatalos Facebook-oldala

A nyílt utcán rabolták el vasárnap egy nagykárolyi nő táskáját, a tolvaj azonban nem jutott messzire, mert egy szemfüles járókelő a nyomába szegődött és sikerült is elfognia. Az esetről Bontea Ioan Cosmin ortodox pap számolt be Facebook-oldalán.

Mint írja, a templomból jövet épp megállt az egyik helyi üzletnél, amikor váratlanul egy nő segélykérése ütötte meg a fülét. Pillanatok alatt kiderült, hogy a hölgyet egy tolvaj fellökte, majd táskáját elragadta tőle. A pap elmondása szerint szeme sarkából még látta is, ahogy a férfi a zsákmánnyal a kezében a Liszt Ferenc utcán próbál kereket oldani. Bontea elhatározta, hogy a bajba jutott segítségére siet, ám épp ekkor viharzott el mellette egy fiatalember, akinek rövid üldözés után sikerült is utol érnie és megfognia a tolvajt. Szerencsére pont akkor ért oda a nagykárolyi rendőrség egyik munkatársa is, aki azonnal riasztotta a kollégákat, és azok kiérkezéséig feltartóztatta az elkövetőt.


A pap szerint a bűnözőt elfogó fiatalember valódi emberségről tett tanúbizonyságot, ugyanis amikor az elkövető azzal védekezett, hogy öt gyermeke van otthon, és nincs miből etetnie őket, 10 lejt nyomott a férfi kezébe arra kérve őt, hogy ilyen tettre többet ne vetemedjék. Bontea már akkor úgy vélte, hogy az illető hazudik, épp ezért arra kérte a fiatalembert, inkább engedjék át a támadót a hatóság embereinek. Mi több, a pap tudni véli azt is, hogy a férfi nem első alkalommal követett el hasonló bűncselekményt.


„Bízom benne, hogy ez a rablás nem ismétlődik meg többet, és egyetlen nőnek (főleg egy unokáival levő hölgynek) sem lesz még egyszer egy ilyen sokkoló élményben része itt, Nagykárolyban. Gratulálok ugyanakkor ennek a nagyszerű fiatalembernek, akinek minden jót kívánok, és az Isten áldja meg. Emelem kalapom Gombos Adam előtt, elnyerted tiszteletem egy egész életre. Egy igazi hős vagy” – írja bejegyzésében a nagykárolyi pap, mely alá természetesen azonnal több tucat elismerő hozzászólás érkezett.
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: